26 May 2010

Hari ke-19.....saya dah makin sembuh.... .dan tahniah buat Nuáim dan Nur Husna....dapat tempat PERTAMA...

Mehla main ngan saye...

        Alhamdulillah.....semalam kami dapat berjumpa dengan doktor yang merawat Nuruddin....dan beberapa perkembangan baik sedang berlaku...Nuruddin sudah semakin mampu untuk bernafas dengan paru2nya sendiri walaupun kadang2 sedikit laju nafasnya...
Alamak...makin penyeklah hidng saya nih...
        
           Kini Nuruddin menggunakan jenis tiub pernafasan yang kecil berbanding sebelum ini.....sudah mula nampak sifat2 ingin bermanja....bila kami datang melawat, mulalah asyik menangis tapi akan diam apabila diampu sedikit badannya...nak bermain agaknya...kalau dia menangis....memang paling kuat kat situ....dah namanya bayi lelaki....
          Namun setiap hari, nurse akan berikan 4 kali gas @ nab (yang biasa digunakan utk pesakit lelah) untuk mencairkan kahak dalam paru2nya....semalam saya berpeluang melihat kaedah dan teknik nurse menyedut kahak(walaupun dah selalu tengok-anak2 sebelum ini)....tapi ke atas bayi yg usianya belum pun mencecah 20 hari...satu pengalaman yang menarik....nurse memang melakukan secara berhati2 dan penuh kasih-sayang(nampak reaksinya terhadap Nuruddin dan semua bayi yg ada di sini)......
Cantik tak sarung tangan saya ni...ummi saya yang belikan..terima kasih ummi....
saya sayang ummi...
          Doktor akan melihat perkembangan seterusnya...bilamana...tiub pernafasan yang dibekalkan akan dicabutkan dan akan melihat sejauhmana kemampuan Nuruddin boleh 'survive' tanpanya.....nampaknya....lama lagilah dia di sini.....dan kemungkinan umminya terpaksa 'tambah' cuti lagi untuk memastikan tiada masalah penjagaan selepas keluar nanti...insyaAllah...

           Kami masih mengharapkan doa2 kawan2 semua ..agar Nuruddin Al-Zinki semakin kuat untuk menghadapi hari2 yang mendatang.....

          Juga yang menggembirakan kami hari ini....anak2 kami Nuáim dan Nur Husna dah dapat result exam tadika mereka (tadika Arif Minda - ujian 1)...kedua2nya berjaya mendapat tempat PERTAMA dalam kelas...dengan Nur Husna dapat kelulusan 100%....rezeki mereka....kami tak sempat nak buat ulangkaji dengan mereka kerana dugaan terhadap Nuruddin .....tetapi Allah beri hikmah dengan perkara yang tidak disangka2......


Segala kejayaan kita kembalikan kesyukuran kepadaNya.....


No comments:

Post a Comment

Sila komen....